2011. november 30 – december 14. | OSA, FUGA, Kugler Art,Vízraktér
iskola | színház | film | irodalom | fotó | zene | kiállítás | beszélgetés | gyermekprogram

Szemtorna

- Rés Alapítvány
- Van Esély Alapítvány
- Kiútprogram
- Karaván
- Igazgyöngy Alapítvány (Berettyóújfalu)
- Dr. Ambédkar Iskola (Sajókaza)
- Oltalom Karitatív Egyesület
- Menhely Alapítvány
- Csillagszálló
- "Cipő és ruhagyűjtés"
- „Csorba-csoport”
- „Hajléktalan óvoda”
- Bohócok a láthatáron
- Romaversitas
- Cicseronet
- RomNet Média
- Wesley János Lelkészképző Főiskola
- Artemisszió Alapítvány

Címkék

Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

2011.11.16. 23:12 | ahovatovabb | Szólj hozzá!

Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Igazgyöngy Alapítvány
Berettyóújfalu

center

Jónás Adrián: Mirkó 

A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a térség gyermekeinek művészeti képzésével foglalkozik. Az iskola kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű és cigány származású tanulók, valamint a sajátos nevelési igényű gyerekek művészeti képzésére. A személyiségfejlesztést művészeti képzéssel ötvözik, ez nem jelent elitképzést, a művészet, az alkotás fejlesztő hatása minden gyermek számára fontos.
Integrált oktatás, szabad alkotói munka, egyénre szabott fejlesztő feladatok: ezek határozzák meg az Igazgyöngy Iskola szemléletét. Oktatási programjuk bő egy évtizedes fennállásuk óta igen sikeres. „Eddig tapasztalataink az igazolták, hogy a cigánygyerekek iskolai sikertelensége, hátránya nagymértékben csökkenthető a gyermekközpontú művészeti oktatással.” Tanulóik családjainak támogatását is felvállalták, ezt a komplex közösségfejlesztő munkát az Igazgyöngy Alapítvány végzi.
Az Igazgyöngy Iskola jövője, fenntarthatósága az alapítványi iskolákat sújtó oktatási rendelkezések miatt bizonytalanná vált, az intézmény anyagi háttere 2012-től nem biztosított.
Az Igazgyöngy Iskola és Alapítvány a Hovatovább Fesztivál fő meghívottja.

Beri Kinga: Mirkó

Beri Kinga: Mirkó

 

November 30-án
az OSÁ-ban az Igazgyöngy Iskola vezetője, L. Ritók Nóra kerekasztal-beszélgetésen vesz rész (17.15-től).
Az Igazgyöngy Iskola gyerekrajzaiból és Vachter Jánosnak a gyerekek lakhelyén készült fotóiból Napütötte sáv címmel kiállítás nyílik (18.15-től). A gyerekrajzokra írt írásaikat felolvassák: Borbély Szilárd, Halasi Zoltán, Mesterházi Mónika és Németh Gábor.
19.30-tól vetítjük Szekeres Csaba és John Oates Örvény című dokumentumfilmjét, amely Toldot mutatja be, az ország egyik legszegényebb települését, ahol az Igazgyöngy Alapítvány közösségfejlesztő, segítő munkát végez.
A vetítés után a filmről az alkotókkal és L. Ritók Nórával Szuhay Péter beszélget (20.50-től).

November 30-a és december 4-e között Budapesten vendégeskedik az Igazgyöngy Iskola tanulóinak egy csoportja: városnézéssel, kultúrprogramokkal, színházi foglalkozással várjuk őket. A gyerekek december 4-én, a Hovatovább Fesztivál gyereknapján, az OSÁ-ban mutatják be előadásukat (13.00-tól), melyet Varga Anikóval együtt készítettek.

December 4-én az OSA-ban vetítjük Pálos György filmjét, az Ahogy te akarod című filmet, amely az Igazgyöngyről szól.

December 14-én a FUGÁ-ban az Igazgyöngy Iskola diákjainak rajzaiból aukciót szervezünk. Az aukció bevétele az iskola fenntartásához járul hozzá. Az árverés után jótékonysági koncertet ad Fischer Ádám (zongora), Váradi Gyula (hegedű), Szalacsovis Sándor (zongora), László Nóra (ének), Baglyas Anita és kamarazenekara. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ahovatovabb.blog.hu/api/trackback/id/tr263386112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: fesztivál iskola igazgyöngy alapítvány hovatovább intézmény alapfokú berettyóújfalu művészetoktatási
süti beállítások módosítása